Превод на Piwik

Обложка

Превод на Piwik

А ти хареса ли тази статия?!?

Както вече споменах от известно време съм изоставил Google Analytics и ползвам Piwik що се отнася до статистиките на моите блогове.

Причините няма да ги споменавам отново, но ако желаете да ги разберете все пак, може да хвърлите поглед на предишните ми статии по въпроса:

Един от кофти моментите при Piwik  е липсата на адекватен превод, дори бих казал, че на места изобщо липсва такъв и по тази причина преди няколко дни писах на Piwik Team с молба да ме включат в екипа им от преводачи.

Доколкото видях, преди мен се е включил и друг Българин в екипа, но не останах особено очарован от превода. Все пак имаше доста свършена работа и от части се е справил добре. Естествено да злослови човек, без да има виждания над работата е малко нередно и днес усетих за какво иде реч, след като бях одобрен от екипа преводачи.

Работата не е много, но има доста специфични термини, които си изискват да видиш всичко в действие, за да можеш да го преведеш и като хората, да не говорим, че се изисква някакъв опит в преводите на подобни проекти ( досега май съм превеждал няколко PHPBB форум платформи и естествено, част от плугините за Wordpress , надявам се това да ми помогне и в този превод ).

Между другото повечето превод е завършен, но както споменах, на места има доста неточен/неправилен превод и ще има нужда от лека корекция ( надявам се колегата който го е правил да не се обиди, все пак го правим за доброто на Българските ползватели на тази страхотна система за статистика ).

Всъщност основните цели поради което написах тази статия са 2:

  • Да се похваля, че вече и аз помагам за развитието на Piwik;
  • Да помоля всички които ползват Piwik и са открили неправилен превод или неточности, които според тях трябва да се редактират да споменат за в свой блог или като коментар към тази статия и ще се опитам заедно да го оправим.

Смятам, че Piwik е една от най-успешните opensource системи, които си заслужават човек да отдели няколко часа за да помогне за тяхното развитие, пък и като гледам момчетата яко работят и през седмица излизат пачове с решени проблеми и нови функции които биха засенчили и най-добрите платени алтернативи.

Благодаря ви за вниманието и отделеното време!!!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

  1. Здравей!
    Опитах сам да си кача програмката (Piwik) и … веселба! Не знам дали даже не прецаках нещо. Забравих да кажа, че съм аматьор-ентусиаст.
    Оказваш ли „първа помощ“?
    i19@dir.bg

  2. Ами ако желаеш, утре по някое време ми пиши на скайп-а ;) Ако мога ще ти помогна – life_is_blood

  3. Здравей. Пиша този коментар, за да си спомниш за Piwik и превода му. Преди месеци и аз бях надъхан и на един дъх претупах превода, като стигнах до 100%, но напоследък се явиха доста особени неща, с които сам няма да мога да се справя. Затова реших да се обърна към теб за малко помощ, за да вдигнем езика на 100%, както аз бях направил преди месеци.

  4. @Том Атанасов, с удоволствие ще ти помогна при първа възможност, но както сам разбираш трябва и да се работи. Piwik заслужава човек да му отдели време, но все пак според мен по-важно е първо да наблегна на това с което си вадя хляба, след това мога да си позволя да работя и за слава :)

    Надявам се да не ти е прозвучало малко грубо, но такова е положението…

  5. преводи (Vladimir)

    Не бях чувал за Piwik. Мерси за инфото! За превода не знам дали сте го изчистили вече, наистина някои неща в действие се виждат и после се преправят пак.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове